Takläggare Växjö

Ett självklart val

Takläggning

Vi har både mycket omfattande erfarenhet och kompetensen som krävs för att lägga tak som håller i år efter år. Efter fler än hundra framgångsrika takprojekt i Växjö med omnejd vågar vi påstå att vi är det trygga och självklara valet av takläggare i regionen. Vi arbetar både med betong/tegelpannor och takpapp. 

Tegel- och betongtak 

Vad gäller pannor använder vi oss av kvalitetsprodukter från Monier – en av världens största tillverkare av betong- och tegelpannor. På arbeten utförda med takpaket från Monier lämnar vi hela 15 års Tätt tak-garanti så att du kan sova lugnt om nätterna. 

Att lägga ett nytt tegel- eller betongtak på en medelstor villa tar ungefär en arbetsvecka (fem arbetsdagar). Under de första två dagarna av exempelveckan börjar vi med att bygga upp ställningar och leverera material. Nästa steg är att riva befintliga pannor och läkt. Vi lägger därefter ny papp och ströläkt och demonterar rännor och vindskivor.

Dag tre och fyra består av att montera nya vindskivor, läkta färdigt taket, lägga pannor och montera rännor. Under den femte och sista arbetsdagen färdigställer vi monteringen, inklusive plåtar och stuprör, följt av städning.

Det här är förstås bara ett exempel på arbetsgången när vi lägger tak på en medelstor villa (ca 140 kvm). Hur just ditt takarbete går till i praktiken beror på flera faktorer, varav storleken och takets utformning förstås är de viktigaste.    

Papptak 

Vi har också rätt kompetens och utrustning för att svetsa ytpapp på det bästa och säkraste sättet. Papptak är ett hållbart och prisvärt alternativ för många mindre hus och garage, men även villor kan vara lämpade för papp. Kontakta oss för offert!

Tidig åtgärd bäst och billigast

När ett äldre tak behöver renoveras eller bytas ut är det bäst att sätta in åtgärder så snabbt som möjligt för att minimera skador och merkostnader. Ett tak som läcker kan orsaka omfattande skador på fastigheten om man inte påbörjar renoveringsarbetet så snart som möjligt.

Ett bra tak är en bra investering på både kort och lång sikt, och det behöver inte kosta för mycket. Precis som vi är våra priser småländska och tål definitivt att jämföras, men glöm inte att även jämföra garantier, erfarenhet och referenser. Vår målsättning är att utan undantag leverera högkvalitativa jobb till attraktiva priser, oavsett arbetets omfattning.

Bra resultat talar för sig själva och skapar nöjda kunder. Kontakta oss gärna så delar vi med oss av några av våra över hundra referensobjekt inom Växjö stad. 

 

Tveka inte att kontakta oss för en kostnadsfri offert på ditt takprojekt.